top of page

Rambo - First Blood na 40 jaar in 4K terug in bioscoop

Op 31 maart keert Rambo - First Blood terug in de bioscoop. Het is die dag exact 40 jaar geleden dat de legendarische film (in 1983) voor het eerst in de Nederland te zien was. Dit was destijds het eerste deel van de vijf Rambo films die Sylvester Stallone definitief als filmster op de kaart gezet hebben. Ter ere van dit jubileum is de klassieker van regisseur Ted Kotcheff in 4K geremasterd. Deze versie zal vanaf 31 maart als re-release in de bioscoop te zien zijn.


OVER RAMBO - FIRST BLOOD Terug in Amerika krijgt Vietnam veteraan John J. Rambo (Sylvester Stallone) te maken een psychotische plaatselijke sheriff die hem maar niet met rust laat. Wanneer Rambo onterecht wordt opgepakt, krijgt hij last van traumatische flashbacks en knapt er iets in de man. Hij vecht zich vrij en vlucht – zinnend op wraak - het bos in. Zijn voormalige commandant Kolonel Trautman (Richard Crenna) moet eraan te pas komen om de door en door getrainde guerrilla specialist te kalmeren.

De film Rambo - First Blood wordt als revolutionair gezien voor het actiegenre en leverde - met een budget van 'slechts' 15 miljoen dollar - een destijds spectaculaire 125 miljoen dollar boxoffice op. Ook was het de eerste Hollywood blockbuster ooit die in China uitkwam. Tot 2018 hield Rambo - First Blood daar het record vast van de Amerikaanse film met de meest verkochte tickets ooit. Naar aanleiding van het succes van Rambo - First Blood, kwamen - naast 4 vervolgfilms - ook een geanimeerde televisieserie, een serie van stripboeken, novelboeken en verscheidene videogames uit.

Comments


bottom of page