top of page

Record voor DE BELLINGA'S: VAKANTIE OP STELTEN

De Bellinga’s: Vakantie op Stelten is met 219.000 bezoekers tot nu toe de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm die uitgebracht is in 2023. Distribiteur Dutch FilmWorks bracht de film op 12 juli in 115 bioscopen. In de eerste twee weken trok de film al 100.000 bezoekers en behaalde hiermee de Gouden Film.


De Bellinga’s: Vakantie op Stelten is het tweede bioscoopavontuur van de vloggersfamilie en overtreft hun eerste film, De Bellinga’s: Huis op Stelten. Die wist in totaal 167.000 bezoekers naar de bioscoop te trekken en sleepte hiermee ook al een Gouden Film in de wacht.


OVER DE FILM

Het is vakantie en de hele familie Bellinga heeft de koffers gepakt voor een luxe droomreis naar Frankrijk. Vader Daniël is per ongeluk het vakantiegeld kwijtgeraakt en Buurvrouw Bets heeft een plannetje bedacht om het verloren geld snel terug te verdienen. Als dat op tijd lukt, kan de vakantie toch nog doorgaan! Intussen komen Luan en Lucilla erachter dat je eigenlijk helemaal geen luxe nodig hebt voor een superleuke zomervakantie.


De vloggersfamilie Bellinga met Fara, Daniël, Luan, Lucilla, Luxy en Lucus is in de film als zichzelf te zien. Ook zijn er rollen voor Hetty Heyting, Tjebbo Gerritsma, Hassan Slaby en Michiel Kerbosch. De regie is net als bij de eerste film in handen van Armando de Boer (De Bellinga's: Huis Op Stelten) en het script is geschreven door Martijn Koevoets (De Bellinga's: Huis Op Stelten). Jabadoo Pictures produceerde de film in coproductie met Source Investments.

Comments


bottom of page