top of page

Release MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK vervroegd naar 9 september 2021

De eerstvolgende grote Nederlandse filmproductie die op het witte doek te bewonderen zal zijn, is het oorlogsdrama MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK. Dutch FilmWorks vervroegt de release met een maand naar 9 september 2021. De eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank, naar het waargebeurde verhaal van Hannah Goslar, gaat op 6 september groots in première in het bijzijn van cast en crew in Pathé Tuschinski Amsterdam.


MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK vertelt het aangrijpende waargebeurde verhaal van Hannah Goslar en haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah (1928) en Anne (1929) zijn beste vriendinnen ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Maar drie jaar later, in 1945, hebben de twee meisjes een buitengewone ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert een moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.


MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK wordt geregisseerd door Ben Sombogaart (Rafaël, Knielen op een bed violen; De Storm en De Tweeling). Hannah Goslar wordt gespeeld door Josephine Arendsen. De 16-jarige actrice speelde in 2019 in Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess. Anne Frank wordt gespeeld door de 18-jarige Aiko Mila Beemsterboer, die eerder de hoofdrol vertolkte in de film Vechtmeisje. Roeland Fernhout en Lottie Hellingman spelen de ouders van Hannah Goslar terwijl Stefan de Walle de rol van Otto Frank vervult.


Comments


bottom of page