top of page

SOOF 3 bekroond met Platina Film voor 400.000 bezoekers

Soof 3 heeft 400.000 bezoekers getrokken. Hiermee is de film in een regie van Anne de Clercq bekroond met de Platina Film. In het laatste deel van de Soof-trilogie krijgt Soof slecht nieuws te verwerken en leert ze eindelijk om hulp aan te nemen uit haar omgeving. De drie Soof-films hebben samen nu meer dan 2 miljoen bezoekers bereikt. Hoofdrolspeler Lies Visschedijk ontving van acteur Roos Dickmann (Soofs dochter in de film) de Platina Film. Soof is dit jaar de tweede film die de Platina status behaald. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.


Over de film

In Soof 3 heeft Soof eindelijk haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk van haar dochter met beide handen aan om haar kop in het zand te steken. Soof moet leren zelf ook eens hulp toe te laten, omdat ze die hulp waard is en haar familie van haar houdt.


Over de productie

Soof 3 is geregisseerd door Anne de Clercq (Floor Faber, Soof de serie). Het scenario is geschreven door Eddy Terstall, Anne de Clercq en Luuk van Bemmelen. De film is ontwikkeld en geproduceerd door Hanneke Niens voor KeyFilm en Rachel van Bommel voor Millstreet Films. De cast van Soof 3 bestaat o.a. uit Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty, Anneke Blok, Roos Dickmann, Elise Schaap, Manpreet Bachu, Dick van den Toorn, Brent Schoemaker, Niek Schoemaker, Sarah Janneh, Eva Laurenssen en Noortje Herlaar.

Comments


bottom of page