top of page

STUDIOCANAL neemt meerderheidsbelang in Dutch FilmWorks

STUDIOCANAL, de Europese leider in productie, distributie en internationale verkoop van speelfilms en tv-series, neemt een meerderheidsbelang in Dutch FilmWorks, de grootste onafhankelijke filmdistributeur in de Benelux op het gebied van bioscoop-releases, home entertainment, video on demand en tv. Dat maken CEO Anna Marsh (STUDIOCANAL) en CEO Willem Pruijssers (Dutch FilmWorks) vandaag bekend tijdens CineEurope in Barcelona, Europa's belangrijkste event voor de bioscoopbranche.



Met de overname van Dutch FilmWorks versterkt STUDIOCANAL haar positie als Europese leider in content met internationale potentie. De samenwerking stelt het bedrijf in staat te profiteren van de expertise van Dutch FilmWorks op het gebied van productie, acquisitie en distributie van content binnen de Benelux.


Dutch FilmWorks kan op haar beurt gebruik maken van het internationale netwerk en de distributiecapaciteit van STUDIOCANAL. Dutch FilmWorks wordt verantwoordelijk voor de distributie van STUDIOCANAL films- en series in de Benelux; zowel de omvangrijke catalogus met ruim 6500 titels als toekomstige releases. Het managementteam en de operationele structuur blijven ongewijzigd.


Willem Pruijssers, CEO en oprichter van Dutch FilmWorks:“Ik ben trots om – precies 25 jaar na de oprichting van Dutch FilmWorks – de samenwerking met STUDIOCANAL aan te kondigen en daarmee de continuïteit van ons bedrijf voor de lange termijn te waarborgen. Dutch FilmWorks en STUDIOCANAL zijn de perfecte match om elkaar zakelijk en creatief te versterken. We hebben dezelfde visie op productie, acquisitie en distributie van films en series en héél belangrijk: we opereren volgens dezelfde waarden. We bieden tegenwicht aan de grote Amerikaanse studio’s en geloven sterk in de kracht van lokale content en smaak. STUDIOCANAL biedt de mogelijkheid om én onderdeel te worden van een Europees powerhouse met wereldwijd bereik én onze autonomie te houden in de Benelux. Na 25 jaar als independent te opereren is dit een spannende stap met veel kansen voor groei, waaronder nog meer mogelijkheden om Nederlandse en Vlaamse content naar een internationaal publiek te brengen.”


Anna Marsh, CEO van STUDIOCANAL:"Ik ben verheugd dat STUDIOCANAL Dutch FilmWorks mag verwelkomen in haar ecosysteem. Onze waarden, werkwijze en visie op de productie en distributie van content sluiten perfect op elkaar aan. Samen kunnen we lokale content produceren die de mogelijkheid heeft om te reizen, waardoor we zoveel mogelijk mensen kennis kunnen laten maken met Nederlandse en Vlaamse content. Ik wil Dutch FilmWorks bedanken voor het vertrouwen in een toekomst met STUDIOCANAL, in het bijzonder CEO Willem Pruijssers, co-CEO Marcel De Block en COO René van Turnhout."


OVER STUDIOCANAL (a CANAL+ Company)

STUDIOCANAL, een dochteronderneming van de groep CANAL+ die in handen is van Vivendi, is de Europese leider op het gebied van productie, distributie en internationale verkoop van speelfilms en series. Het bedrijf is actief in de vier grootste Europese markten - Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje - alsmede in Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf financiert en produceert ongeveer 30 films per jaar, distribueert gemiddeld 50 films per jaar en is eigenaar van één van de grootste filmcollecties ter wereld, met bijna 6.500 titels uit 60 landen. Daarnaast produceert STUDIOCANAL jaarlijks meer dan 200 uur aan tv-series op internationaal niveau, zowel rechtstreeks als via haar bekroonde netwerk van Europese productiebedrijven (TANDEM Productions, RED Production Company, URBAN MYTH FILMS, BAMBÚ PRODUCCIONES, STUDIOCANAL ORIGINAL, SUNNYMARCH TV, SAM Productions).

OVER DUTCH FILMWORKS De bedrijfsfilosofie 'Being the fastest in changing all the time' heeft Dutch FilmWorks de afgelopen jaren gebracht tot haar huidige status: de grootste onafhankelijke filmdistributeur in de Benelux op het gebied van bioscoop-releases, home entertainment, video on demand en tv. Opgericht in 1997 en met een commerciële visie op content, heeft Dutch FilmWorks inmiddels een zeer grote catalogus aan speelfilms en tv-series. Het omvangrijke en diverse portfolio maakt haar een preferred partner voor veel grote content providers binnen de Benelux en daarbuiten. In 2018 startte Dutch FilmWorks een internationale tak om lokale Nederlandse en Vlaamse content ook naar een internationaal publiek te brengen.


CONTACT Voor meer informatie, neem contact op met: Sanne Veldhoven | Manager Marketing & Communicatie I sveldhoven@dfw.nl

Comments


bottom of page